vineri, 14 octombrie 2016

Investițiile de la Măgurele pot genera o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro, anual

 Investiția în laserul de la Măgurele poate genera dezvoltare locală, a declarat premierul Dacian Cioloș, vineri, arătând că cifra de afaceri pe care o estimează un studiu recent este de peste 600 de milioane de euro, anual.
"E nevoie de un concept de guvernanță care să includă mai multe instituții, pentru că până acum lumea s-a concentrat mai mult pe partea științifică, pe construcția acestei facilități care va găzdui laserul, componenta gamma. (...) De prin primăvară încoace, ne-am dat seama că o să ne trezim că avem laserul gata și nu-l putem valorifica la întregul său potențial. De asta s-a început dezvoltarea acestui concept, care acum progresează. Ideea întâlnirii de astăzi este ca, dincolo de instituțiile guvernamentale sau cele de cercetare de acolo, să motivăm, să incităm și să implicăm și autoritățile publice locale, dar și mediul de afaceri. Investițiile de acolo care pot genera, din ce am înțeles din studiu, o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual, ar putea genera până la 6 — 7.000 de locuri de muncă, cu valoare adăugată ridicată", a afirmat premierul, la finalul unei întâlniri pe tema dezvoltării "Laser Valley-Land of Lights".
Cioloș a insistat asupra nevoii de a conecta prin infrastructură localitatea Măgurele de București și de Aeroportul Henri Coandă, pentru a valorifica mai bine potențialul laserului.
"Tocmai de aceea și ministerul Transporturilor este implicat împreună cu Consiliul Județean Ilfov, cu Primăria Municipiului București. Măgurele este la sudul Bucureștiului și e nevoie de o conectare și cu Aeroportul și cu centrul orașului. Chiar și lucrările care se fac la centura Bucureștiului vor asigura legătura dintre partea de sud și partea de nord a Bucureștiului (...). În acest studiu care a fost făcut este și partea aceasta de infrastructură necesară pentru a conecta Măgurele la București", a explicat el.

Un comentariu:


 1. Oferta I
  Cazare si mic dejun
  Camerele duble cu baie privată, cu mic dejun complet 200 lei pe noapte, single 150 lei pe noapte.
  Mese de seară pentru ocazii speciale, disponibile prin aranjament prealabil.
  sau
  Oferta II
  Cabană de vacanță la cheie
  6 dormitoare duble/matrimoniale
  de la 3.600 lei pe săptămână.
  Tarife speciale pentru pauze scurte disponibile la cerere.
  Paste, Vacante bancare, de Crăciun și de Anul Nou - prețul la cerere.
  Toate tarifele includ un pachet de bun venit delicios la sosire, lenjerie de pat și prosoape, sapun, sampon, apa calda , caldura generata de incalzirea centrala, energie electrică și o corfa plina cu lemne pentru foc.
  Șezlongurile de grădină confortabile, grătarul, coșul de picnic și cutia cu ghiata pentru vara sunt incluse.
  www.valearasnoavei.ro

  RăspundețiȘtergere